Welbeck Abbey

Nottinghamshire
2011–2011
Client: Private
Project status: Competition
Budget: £3m

An invited competition to design a new museum for the Harley Foundation.

This proposal for an invited competition places a new art gallery within the existing walls of a horse gallop in the grounds of Welbeck Abbey in Nottinghamshire, housing the Portland collection.

The forecourt is landscaped with a cloister which connects the different buildings dispersed around the yard, and makes different gardens around it. The cloister extends into the gallop walls, which contain a series of galleries and courtyards.

The galleries are daylit and provide a range od spaces, of different scales and material character, which can be curated individually or as a series. The central corridor overlooks the courtyard gardens and provides a place for reading and studying.

Quantity Surveyors

Pierce Hill

Related projects

Dow Jones Architects
10 Station Parade
Balham High Road
London SW12 9AZ
Find us

T +44 (0) 20 8675 2544
E mail@dowjonesarchitects.com

Follow us on Twitter